Световният шампион във Формула 1 - Макс Ферстапен, беше щастлив, след като спечели за втора поредна година домашната си Гран При на Нидерландия. Той обаче призна, че успехът е дошъл трудно.

„Не се получи по-спокойно състезание, трябваше да атакуваме от старта до финала, но ние реагирахме правилно, както при виртуалната кола на сигурността, така и при реалната. Винаги има една въпросителна дали сме реагирали правилно, но всичко се получи както трябва, особено след като се върнахме на пистата с меките гуми за последната част. И отново имахме страхотно темпо“, заяви Ферстапен след края на състезанието.

38 снимки

Преди колата на сигурността Макс и Ред Бул обаче имаха друг план за края на състезанието.

„Смятах, че ще можем да стигнем до финала с твърдите гуми, дори и да поемем риска да сме по-бавни, но тогава излезе колата на сигурността. Ускорих много добре при рестарта, имах по-висока максимална скорост и това ми помогна да атакувам в първия завой и оттам нататък отново имахме много добър баланс на колата“, продължи нидерландецът.

„Винаги е специално да спечелиш домашното си състезание. Но тази година трябваше да се потрудим повече, стана невероятен уикенд, много сме щастливи, че спечелихме Гран При на Нидерландия“, завърши пилотът на Ред Бул.