Макс Верстапен постигна поредна победа по време на днешното Гран При на Нидерландия, след като общо взето не изпусна лидерството в нито един момент от родната си надпревара. Джордж Ръсел успя да се изстреля до втората позиция, докато Шарл Льоклер успя да съхрани място в топ 3. Проблемите във Ферари обаче отново бяха видни, тъй като Серхио Перес завърши пети след груба грешка на механиците при първото си спиране в бокса. 

38 снимки

Верстапен успя да стартира по отличен начин, за да затвърди аванса си начело. Двата болида на Ферари също останаха на подиумни позиции. В първата обиколка Кевин Магнусен се удари, но успя да се върне на трасето. 

В седмата обиколка Шарл Льоклер успя да запише най-бързата обиколка от началото на състезанието. В 14-а обиколка започнаха и първите спирания в бокса за пилотите. Само обиколка по-късно Карлос Сайнц беше забавен брутално в бокса, тъй като механиците отново не успяха да се организират добре. 

След този гаф Верстапен остана да се бори единствено с Льоклер, който обаче направи майсторски пит стоп в 18-а обиколка. 

Постепенно Люис Хамилтън започна да наваксва изоставането до топ 3 и Серхио Перес. В 36-а обиколка британецът започна да притиска Перес, а обиколка по-късно взе и позицията, за да застане на подиума. В 39-а обиколка и Джордж Ръсел успя да мине покрай страдащия Перес. 

В края на 44-а обикола Юки Цунода трябваше да спре, защото имаше неразбирателство дали гумите са пристегнати. В крайна сметка виртуална кола на сигурността беше обявена в 48-а обиколка, когато Цунода този път наистина се наложи да спре. 

След тази виртуална интервенция се стигна до нова размяна на позиции, след като Льоклер остана зад Хамилтън и Ръсел заради предварително влизане в бокса. 

В 61-а обиколка беше рестартирано състезанието, а Хамилтън не успя да удържи полученото първо място, докато Верстапен с майсторска маневра пак излезе начело. В 64-а обиколка Ръсел успя да задмине своя съотборник Хамилтън, след което Люис остана бесен. До края състезанието не се стигна до други размествания в челото и така Верстапен отново триумфира на "Зандсфоот".