„Няма какво толкова да кажа. Стана каквото стана. Добре се справих в първия завой, там се случиха доста неща. Видях Валтери от вътрешната страна, така че можех да спра по-късно, за да защитя мястото си. После бях ударен. Това беше най-малкото аматьорско." Това беше равносметката на Даниел Рикиардо веднага след отпадането си от Гран При на Унгария. Отпадане, което бе дело на неговия съотборник в Ред Бул Макс Ферстапен.

Холандецът трябваше да поднесе сериозни извивения към съотборника си, след като го удари при спирането в третия завой и освен че спука лявата му задна гума, проби и корпуса на болида му.

По-късно шефът на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер разкри, че в деня на старта е викнал двамата на специален инструктаж именно заради факта, че стартовите им позиции на решетката бяха една до друга. Очевидно казаното тогава е оставило малко следа поне в съзнанието на 19-годишния Ферстапен.

До този момент партньорството между него и Рикиардо вървеше гладко, но е много вероятно след инцидента нещата да поемат по низходящата спирала.