Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 – Макс Ферстапен, обясни катастрофата си в 10-и завой на трасето „Ред Бул Ринг” с внезапен порив на вятъра.

Сравнително в началото на втората свободна тренировка преди Гран При на Австрия холандският състезател излетя от трасето и се удари в една от предпазните стени. Това доведе до немалки поражения по задната част на болида му, като дясната гума изглеждаше почти изцяло отделена от колата.

Други пилоти – като Себастиан Фетел (Ферари) – имаха идентични проблеми с променливия вятър на същото  място. „Когато инцидентът се случи, вече се бях оплакал по радиото от вятъра по време на тренировката”, обясни Ферстапен.

„Наистина е много коварно, а на някои места губиш контрол над задните гуми. Влязох в завоя и от телеметричните данни можете да видите, че веднага загубих контрол над задните колела. Тази година колите са по-чувствителни спрямо вятъра, а това си личи и от катастрофата на Валтери Ботас (който разби своя Мерцедес в 6-ия завой – б.р.).”

„За съжаление, такива инциденти се случват. Но може би това е позитивно, защото сега цялата кола ще бъде разглобена и ще сложим някои нови части”, добави Ферстапен.


Потопете се от начало до край в Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната квалификация и самото състезание на 30 юни!