Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен заяви в прав текст, че не се интересува особено дали получава симпатии или не. Холандецът подчерта насоката на своя фокус, който е подчинен единствено на победата.

През последните години 22-годишният състезател се открои и като един от най-големите таланти в „кралските гонки”, и като доста противоречива личност. В общуването си с колеги, анализатори и медии често младокът показва нулево придържане към добрия тон, като през миналия сезон успя да се замеси дори във физическа разпра с Естебан Окон.

До този момент със своите 7 победи Ферстапен счупи немалко рекорди, като през идната кампания все още би могъл да стане най-младият шампион в историята на Ф1. „Не бих желал да звуча арогантно или неуважително към останалите”, заяви той пред Би Би Си Спорт. „Аз съм ясно целеустремен към това да побеждавам и да не се предавам. Ако трябва да мина през някого, ще го направя. Ако трябва да се мушна отдолу, ще го сторя. Ето това имам предвид.”

„Нека го кажа така: след края на моята кариера, ако съм спечелил 5 световни титли, но може би не съм най-харесваният човек, за мен второто няма да има значение. Защото в крайна сметка всичко се прави в името на победата.”

„Това може би звучи арогантно, но аз не искам да е така. Ще направя всичко, всичко, за да победя. Ако е прекалено не точно мръсно, но твърдо, ще го направя. Аз не съм тук, за да бъда най-харесваният човек”, добави Ферстапен.