Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен изрази мнение, че неговата сериозна битка с Шарл Льоклер (Ферари) по време на вчерашното Гран При на Великобритания е показала, че монегаскът все още таи негативни чувства заради сблъсъците им в Австрия.

Двамата младоци за първи път в съперничеството помежду си се бориха гума до гума на „Силвърстоун”, а това дойде след противоречивия инцидент на „Ред Бул Ринг” отпреди 2 седмици, когато холандецът със спорна маневра изпревари Льоклер и грабна победата.

Тогава 21-годишният пилот на „скудерията” не остана доволен от липсата на наказание за съперника си и още преди неделния екшън на британска земя се закани да направи подхода си по-безкомпромисен. На няколко пъти той удържаше преследващия го Ред Бул на Ферстапен по пистата, а в питлейна имаше и епизод, когато двамата се оказаха гума до гума. В крайна сметка ударът между Себастиан Фетел (Ферари) и Ферстапен позволи на Льоклер да завърши на 3-о място, докато Ферстапен остана 5-и.

„Мисля, че той все още беше малко кисел след Австрия, така че се отбраняваше наистина здраво, но всичко е наред. Аз подкрепям такъв поход”, заяви холандецът.

„Не исках да рискувам прекалено в тези битки, за да не повредя колата, а и знаех, че те са доста по-бързи. Имах нужда от това да подбера момента си, но за мой късмет отборът го направи вместо мен чрез добрата стратегия. Всичко се движеше добре и изглеждаше, че ще постигнем приличен резултат”, добави Ферстапен.