Макс Ферстапен изрази мнение, че „все още е далеч“ от защита на световната титла във Формула 1 на Гран При на Сингапур този уикенд, въпреки че математическо възможно. Пилотът на Ред Бул, който ще отпразнува 25-ия си рожден ден в петък, е с комфортна преднина на върха в генералното класиране, но трябва да спечели неделното състезание и след това да зависи от слабо представяне на най-близкия си конкурент, или битката за титлата ще бъде пренесена в Япония следващата седмица.

„Наистина не мисля за световната титла. Все още съм далеч и просто искам да се насладя на уикенда и, разбира се, да спечеля. Нуждая се от много късмет, за да се случи това тук, така че не разчитам да стана шампион още в Сингапур“, сподели доминантният нидерландец, който има 11 победи в 16 състезания през 2022 и е в серия от пет поредни. Той призна, че е запознат със сценария, който може да го направи двукратен световен шампион още този уикенд. „Трябва да спечеля и Чеко (съотборникът му в Ред Бул Серхио Перес) да финишира четвърти или по-надолу, и Шарл Льоклер с Ферари да е осми или по-назад. Така че всичко това е малко нереалистично да се случи, така че наистина не мисля за това“.

Ферстапен никога не е печелил вечерното състезание в Сингапур, което се завръща в календара на Ф1 за първи път от 2019-а насам заради пандемията от коронавирус. Ако триумфира с титлата в неделя, нидерландецът ще стане най-ранно гарантиралият си световната корона след легендата Михаел Шумахер, който ликува през 2002 при шест оставащи състезания до краяна тогавашния шампионат. Ферстапен се нуждае от още две победи, за да изравни рекорда от 13 етапни успеха в рамките на един сезон, който в момента се държи от двама състезатели – Шумахер (2004) и Себастиан Фетел (2013).