Световният шампион и лидер в генералното класиране във Формула 1 - Макс Ферстапен, даде най-добро време и във втората свободна тренировка преди неделното Гран при на Испания.
 
На пистата в Барселона нидерландският пилот на Ред Бул постигна резултат от 1:13.907 минути. Интересното бе, че той го постигна с гумите медиум, докато конкурентите му заложиха на най-меките гуми.
 
Резултатът на Ферстапен в следобедната сесия бе с 0.7 секунди по-бърз от този, който той записа в първата тренировка, в която също даде най-добро време.
 
Второто най-добро време във втората тренировка бе за Фернандо Алонсо. Испанският ветеран, който кара за Астън Мартин, изостана с 0.170 секунди от постижението на Ферстапен. Трети резултат постигна германецът Нико Хюлкемберг. Пилотът на Хаас бе по-бавен с точно 0.1 секунди от Алонсо.
 
По-малко от три стотни от секундата пък разделиха следващите трима пилоти. Четвърти в тренировката бе мексиканецът Серхио Перес (Ред Бул), който изостана от съотборника си Ферстапен с 0.312 секунди. На 23 хилядни от секундата след него е французинът Естебан Окон с Алпин, а монегасецът Шарл Льоклер с Ферари се нареди шести на още четири хилядни изоставане.
 
В събота в Барселона предстоят третата свободна тренировка и квалификацията, а в неделя е състезанието, което е седми старт за сезона.