Напусналият Формула 1 двукратен световен шампион Фернандо Алонсо не скри, че е много впечатлен от работата, която един от бившите му отбори – Ферари, е свършил по време предсезонната подготовка. Испанецът отчете факта, че Себастиан Фетел е дал най-бързата обиколка във всичките 8 дни на изпитания.

Трябва да се отбележи, че през миналата година събитията се развиха по абсолютно идентичен начин, ала в края на сезона Мерцедес спечели 5-ите си поредни титли при конструкторите и пилотите.

„Мисля, че всички са впечатлени колко силни бяха Ферари през първата седмица. Те бяха силни не само с представяне, но също така и с броя обиколки, които изпълниха”, заяви Алонсо.

„Припомнете си обаче, че през миналия сезон събитията се развиха по сходен начин. Бяха силни през цялата зима и в първите няколко старта. Шампионатът обаче е дълъг. Ако битката отново е оспорвана като през миналата година, то всички бихме били доволни. Средата на таблицата? Според мен ще е горе-долу същата.”

„Очевидно има коли, които карат с 4-5 секунди по-бавно или по-бързо в сутрешните сесии. Затова е трудно да се съди по зимните тестове. Мисля, че надпреварата ще бъде оспорвана, много оспорвана”, заяви Алонсо.