Фернандо Алонсо нямал намерение да твърди, че на практика е най-добрият пилот на стартовата решетка във Формула 1, заяви испанският пилот по време на уикенда за Гран при на Бахрейн.

„Никога не съм имал намерение да твърдя, че съм по-добър от Люис, Макс или който и да е друг. Вероятно не съм разбрал въпроса. Помисли си, че е: „Толкова добър ли си, колкото през 2018 година, когато напусна спорта“, обясни Алонсо.

„Не съм се сравнявал с Макс или Люис, или някого другиго. Първо, това е трудно да се направи, а и те доминират в спорта през последните няколко години“, добави още той.

„Преди всичко беше страхотно отново да се състезавам във Формула 1. Стартът бе чудесен, спечелихме няколко места, имаше няколко интересни битки със стари колеги. Разочароващо е обаче, че не стигнахме до карирания флаг. Появи се проблем със задните спирачки – някакви отломки бяха влезли в кутиите, оттам се появи и прегряването. Един поглед към надпреварата сочи колко близка бе битката в средата на колоната. Броени десети от секундата носеха сериозна разлика. Мисля, че сезонът ще е много интересен и оспорван", каза испанецът.