Във Ферари са уверени, че могат да бъдат конкурентоспособни на пистата в Лас Вегас. Страховете са, че тимът все още разполага с доста особен автомобил, който често пъти е труден за разбиране.

Проблемите с непостоянството на колата на Ферари са фундаментални. Отстраняването на този дефект е една от основните цели на отбора.

Този уикенд Формула 1 се завръща във Вегас след повече от 40-годишно отсъствие. За разлика от сезоните 1981 и 1982, световният шампионат ще се състезава на класическа улична писта с дължина от 6.2 км. Тя преминава покрай прочутия булевард „Лас Вегас Стрип“, както и някои от емблематичните хотели и казина, включително Сизърс Палас. Именно тук се проведоха първите два старта във Вегас през 80-години на миналия век.

Това ще бъде шестото улично трасе от календара, а  Ферари вярва, че ще се представи добре.

Пистата в щата Невада се състои от няколко дълги прави и не толкова сложни завой. Конфигурацията на трасето напомня донякъде на Монца. Това дава известни надежди на Ферари. Скудерията се представяше изключително добре на домашното си трасе и финишира единствено зад Ред Бул. Освен това, SF-23 е болид, който има много добра топ скорост, което ще бъде от голямо значение този уикенд.