Президентът на Ферари Серджо Маркионе призна за разговор със своя пилот Себастиан Фетел, в който е поискал от германеца да контролира доста по-добре емоциите си на пистата.

През отминалия сезон 2017 четирикратният световен шампион на няколко пъти бе санкциониран за това, че нарушава правилата на Международната федерация по автомобилизъм. Маркионе вярва, че оттук нататък въпросът е решен и подчиненият му ще избягва старите грешки.

Хамилтън: 2018-а няма да ми е последната в Мерцедес

Най-фрапиращ бе случаят в Баку, когато Фетел блъсна умишлено Люис Хамилтън при кола за сигурност на пътя, тъй като се ядоса от рязко спиране на британеца, което породи контакт помежду им. Заради проявата си тогава германецът бе санкциониран с 10-секундно престояване в бокса по време на следващия старт (Гран При на Сингапур). Според доста анализатори именно случилото се в Азербайджан е било един от решителните мигове, дали тласък на Хамилтън в битката за титлата, която в крайна сметка спечели.

Новият болид на Ферари вижда бял свят през февруари

„Фетел е човек, който учи доста ,изучава и себе си. Винаги е отдаден. По тази причина смятам, че през следващия сезон ще видим много по-малко емоции от него. Смятам, че той си научи урока”, коментира Маркионе.

Фетел няма планове за скорошно пенсиониране

„Освен всичко друго той имаше доста причини да се дразни, защото и миналия, и предходния сезон не бяха лесни. Смятам, че му дадохме страхотна кола за 2017-а, а оттук нататък всичко зависи от него”, допълни босът на Ферари.