Пилотът на Ферари Карлос Сайнц бе най-бърз в първата свободна тренировка преди надпреварата за Гран При на Мексико.

В условията на изключително ниско сцепление на пистата „Ерманос Родригес“ испанецът успя да стигне до 1:20.707 с меките гуми на Пирели. Така той завърши на 0.046 пред своя съотборник Шарл Леклер, който също бе с меките смеси, но записа своето време няколко минутки преди Сайнц.

Трети и четвърти с равен пасив от 0.120 се наредиха съотборниците в Ред Бул Серхио Перес и Макс Верстапен. Световният шампион имаше едно завъртане в средата на сесията, когато той загуби контрол над своята кола при преминаването на бързите завои във втория сектор на трасето.

От тях цели трима имаха технически проблеми в хода на сесията, като Фитипалди и Лоусън спряха на пистата и изкараха два червени флага, докато Дуън прекара втората половина на тренировката в бокса заради повреда в задвижващата система. Заради спирането на Лоусън в стадион 4 минути преди края на тренировката пилотите не получиха правото да направят тренировъчни стартове на стартовата решетка.

Уикендът за Гран При на Мексико Сити продължава по-късно тази вечер с втората свободна тренировка, която ще стартира в 00:00 часа българско време. Както бе и в САЩ миналата седмица тя ще бъде посветена на тестовете на гумите на Пирели за 2023 година и ще бъде с продължителност от 90 минути.