Отборът на Ферари във Формула 1 ще направи още подобрения по колата си преди Гран При на Австрия, след като ъпгрейдите за отминалото състезание за Голямата награда на Франция не дадоха търсения резултат.

Пилотът на „скудерията” Себастиан Фетел беше този, който разкри, че голяма част от новостите, имплементирани по колата му за старта на „Пол Рикар”, просто не са сработили. В хода на уикенда колата беше върната към предходната спецификация и резултатите бяха видни – трето място за Шарл Льоклер и пето за Фетел. В същото време големият конкурент Мерцедес прибави още една двойна победа на сметката си.

„Доволни сме, че се връщаме на трасето толкова бързо, защото това е най-добрият начин да се тестваме и да разберем нещата, които не се развиха по план във Франция”, коментира шефът на Ферари Матия Биното. „Имаме много неща, които да преценяваме, главно за да ни дадат по-ясна картина защо някои от подобренията на „Пол Рикар” не работиха по очаквания начин.”

„Австрийската писма е много различна от тази във Франция. Първият сектор има дълги прави, докато вторият е по-тесен и представлява смесица от завои с висока и ниска скорост. Прогнозите са за големи жеги, така че ще се изисква много при работата по охлаждането – както на двигателя, така и на спирачките. Това значи, че мениджмънта на гумите ще бъде много труден”, заяви Биното.


Изживейте от край до край Гран При на Австрия, 9-и кръг от шампионата на Формула 1 за 2019 година, чрез преките предавания на DIEMA SPORT 2 и онлайн на PLAY DIEMA XTRA, които ще покрият свободните тренировки, съботната квалификация и самото състезание на 30 юни!