Шефът на Ферари във Формула 1 Матия Биното не смята, че неговите болиди ще бъдат в състояние да дават солиден отпор на конукуренцията във всяка една от оставащите писти до края на сезона.

„Скудерията” показа силно темпо в отминалото Гран При на Австрия, където обаче също не успя да се поздрави с победата, тъй като три обиколки преди края Макс Ферстапен (Ред Бул) изпревари Шарл Льоклер по дискусионен начин. Така „черните кончета” продължават да бъдат без успех този сезон, след като и в Бахрейн Льоклер се размина с победата, този път заради механичен проблем с двигателя.

„Знаехме, че в Австрия ще имаме по-добри шансове. Бяхме наясно, че подобрявахме колата си”, коментира Биното.

„След края на състезанието за Голямата награда на Франция заявихме, че колата се държи по-добре в сравнение с Барселона. После сложихме нови подобрения, с помощта на които продължихме да се движим във вярната посока.”

„Дали ще можем да се борим на всички писти? Все още не мисля така. Остават трасета, които ще ни бъдат много по-трудни. Въпреки това дотогава може да намерим още някои подобрения. Най-точният отговор ще дойде състезание след състезание.”

В същото време италианецът не скри разочарованието си от изхода на гласуването дали не трябва да се върнат гумите на „Пирели” от миналия сезон, тъй като през настоящия повечето тимове изпитват трудности с новия продукт. Въпросът беше подложен на гласуване и резултатът беше разединение 50:50. „Обикновено на трасето се провеждат добри битки, а ти ги губиш, ако колата, с която разполагаш, не се представя над очакваното. За мен е жалко, че се стигна до такъв развой. Пропуснахме чудесна възможност по отношение решенията за гумите. Понякога дискутираме много и не действаме, считам за жалко, че не променихме типа гуми за остатъка от сезона”, добави Биното.