Отборът на Ферари във Формула отхвърли възможността да пусне жалба срещу победата на Макс Ферстапен в Гран При на Австрия. От „скудерията” не крият, че не са доволни от решението на стюардите да не предприемат действия срещу холандския пилот, но не вярват, че с оспорване биха постигнали нещо повече.

Ключовият миг се разви в 69-ата обиколка, когато Ферстапен направи поредна атака спрямо лидера Шарл Льоклер. За разлика от предния тур, когато звездата на „биковете” остави място на пилота на Ферари от външната страна на завой №3, този път той не действа по същия начин и изтласка съперника си извън трасето.

На стюардите им отне над 3 часа разисквания след края на старта, за да излязат с окончателна позиция, която обяви инцидента за състезателен. Така за втори път тяхно решение беше в ущърб на Ферари, след като в Гран При на Канада Фетел беше санкциониран за „небезопасно връщане на пистата и изтласкване на друг пилот (Люис Хамилтън – б.р.) извън пистата”. Германецът първи пресече финалната линия, но заради санкцията от 5 секунди завърши втори.

Тогава Ферари нямаше намерение да обжалва, но после го направи, като от ФИА отхвърлиха техните „нови доказателства”. Сега Биното вярва, че и Льоклер е бил ощетен. „Ние вярваме напълно, че това беше грешно решение. Вярваме, че Шарл остави цялото възможно място и нямаше вина. Имаше сблъсък и той се оказа изтласкан извън трасето”, коментира шефът на Ферари.

„Стюардите трябва да взимат решенията, а ние трябва да уважаваме това. Време е да отгърнем страницата и да гледаме напред”, добави Биното.