Мик Шумахер ще се подготвя за предстоящия сезон във Формула 1 със записи на легендарния си баща Михаел, но самият той признава, че това няма да бъде достатъчно. Германецът спечели титлата във Формула 2 тази година и получи договор с Хаас за най-престижния автомобилен шампионат.

"Разбира се, че си струва да гледам записи на състезания, но Формула 1 се е развила толкова много през годините. Точно заради това не мога просто да седя и да гледам само любимите си състезания, а и тези от последните няколко години", каза 21-годишният Шумахер.

Германецът ще получи първи шанс да тества болида на Хаас в петъчните тренировки преди Гран при на Абу Даби. Той обаче не се чувства под напрежение.

"Може би има лек натиск върху мен, но и да има, аз не го забелязвам. Обичам този спорт и ми е приятно това, което правя. Точно заради това ми е лесно да следвам мечтите си", добави Шумахер.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.