Доскорошният шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че няма амбиции да се завърне отново на поста дори и да получи такова предложение от настоящите собственици „Либърти Медия”.

Именно американците решиха да направят рокадата на върха, която даде цялата власт в ръцете на Чейс Кери. Това се случи през януари и въпреки първоначалните уверения към британеца, че ще бъде начело още три години.

Рос Браун: Нямаше как да работя заедно с Бърни във Ф1

Сега 86-годишният Екълстоун се води почетен председател, което му дава много малко правомощия, но самият той няма нищо против.

„Мен ме изхвърлиха от управлението и някой друг ще свърши по-добра работа. Сигурен съм, че ако се върна, не бих могъл да се справя толкова добре, колкото други биха успели. Така че не бива да се връам.”

Екълстоун: Нямаше да позволя такива волности на Алонсо

„Не бях готов да си тръгна, преди те да подпишат всичко. Те поискаха от мен да остана още 3 години начело, затова и бях толкова шокиран, когато собствениците пожелаха от мен да се оттегля.”

„Човекът, който в момента се занимава с това, което правех аз преди, каза, че е трябвало да си тръгна, понеже това е бил пост, който самият той е искал. Затова им казах: щом сте купили колата, имате право и да я покарате”, допълни Екълстоун.