Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун ще е най-вероятният нов собственик на класическото трасе „Интерлагос“ в Сао Пауло. Според местната община това е най-добрият шанс Гран При на Бразилия да остане в календара на шампионата.

В момента пистата е именно общинска собственост, но вече изпитва трудности да приведе инфраструктурата си в подходящ вид, който да отговаря на последните стандарти. Трасето се счита за едно от традиционните в календара и е приемало състезания от 1973 година.

Общината на Сао Пауло направи опит да освежи комплекса при падока и питлейна, но ремонтните дейности бяха прекратени по средата, а не е ясно кога ще се стигне до модернизация на основната трибуна.

По тази причина кметът на града Жоао Дориа разкри, че обмисля да прехвърли контрола и управлението на трасето в ръцете на друг, а според „Ройтерс“ най-сериозният кандидат е Бърни Екълстоун. „Приватизирането на трасето ще е гаранция за оставането му във Формула 1“, каза Дориа. „Разбирам, че Формула 1 е важна, но тя се прави с частни, а не с държавни пари. Напълно възможно е „Интерлагос“ да продължи да участва като частна писта със собствени финанси. Екълстоун показа интерес, той ще участва в наддаването за трасето. Нямам съмнения, че ще продадем пистата, и то на добра цена“, заяви още бразилецът.