Екълстоун иска "полувремена" и "почивки" във Ф1

Шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун предложи революционна, но и доста крайна визия за бъдещето на шампионата. Според него Ф1 трябва да се пренасочи към две по-кратки състезание за сметка на едно дълго, за да удовлетворява модерния фен.

Британецът счита, че „кралските гонки“ трябва да следват посоката, която все повече спортове по света избират, а именно – насочване към по-кратки формати. Екълстоун се изказа в полза на две състезания от по 40 минути с почивка между тях, в която състезателите могат да бъдат интервюирани. За него това би бил истински хит за телевизионните зрители, спонсорите и рекламодателите.

„Хората вече имат много по-малък диапазон на внимание, затова много спортове въвеждат по-кратки формати за провеждането си“, коментира 86-годишният Екълстоун.

„Телевизионните аудитории за Бразилия се покачиха значително. Имахме дълго състезание заради тежкия дъжд, както и няколко катастрофи, но това означаваше, че състезанието имаше два старта заради червените флагове, а хората се включваха, за да гледат.“

„Трябва да погледнем традиционния формат за едно дълго състезание. Две 40-минутни състезания с 40-минутна почивка между тях, в която пилотите да говорят пред медиите, а колите да работят ще бъде атрактивна за зрителите, телевизионните компании, спонсорите и рекламодателите. Всички ще го заобичат“, убеден е Бърни.

Свързани материали

  • Розберг несигурен как ще подходи в последния старт Розберг несигурен как ще подходи в последния старт
  • Хамилтън: Ще ловувам и ще карам в същия дух Хамилтън: Ще ловувам и ще карам в същия дух
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бърни Екълстоун Формула 1

Формула 1

SAS banner