Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Люис Хамилтън заяви след победата си в Гран При на Бразилия, че смята да продължи по същия начин, за да може да се пребори с Нико Розберг в последния старт за 2016 година.

Британецът се намира на 12 точки зад своя съотборник в генералното класиране и всичко ще се реши в последния старт за сезона – Гран При на Абу Даби.

„Благодаря на всички фенове, които дойдоха днес. Дълго състезание, а те останаха с нас. Накрая имаше повече хора, отколкото в началото“, коментира Хамилтън след 3-часовата битка с метеорологичните условия в Сао Пауло.

„За мен имаше опасности навсякъде. Искам да благодаря на моя отбор, заедно създадаваме история. Просто е невероятно. Горд съм, че съм част от този тим. Нямах никакви други проблеми – никакви грешки, никакви завъртания. Другите имаха проблеми, но не и аз.“

„Аз натискам, ловувам и мога да продължа да правя всичко, което правя и в момента. Отборът ми даде чудесна кола, надеждността й във финалния етап на сезона е удивителна.“ „Много лесно състезание беше това за мен. Обикновено тук имам много трудности, но днес нямах проблеми и завъртания“, завърши Хамилтън.