Ферари не планира да сменя двигателя на Шарл Льоклер за Гран При на Китай, твърдят медиите в Италия. Изглежда проблемът, който лиши монегаскът в победата в Бахрейн, е бил идентифициран и отстранен.

На „Сахир” 21-годишният състезател изнесе страхотно представление и макар да направи по-слаб старт от Себастиан Фетел, който го изпревари и пое водачеството, още в 4-ата обиколка младокът си върна лидерството. До заключителните 13-14 тура не изглеждаше, че някой може да се мери с него, когато батериите в двигателя му спряха да се зареждат. Това доведе до страхотен спад в мощността, което позволи на Люис Хамилтън и Валтери Ботас да донесат втора поредна двойна победа за Мерцедес.

Според „Гадзета дело спорт” в Маранело инженерите на Ферари бързо са стигнали до същината на дефекта. Те открили повреда в инжектора на един от цилиндрите, а подмяната на този детайл е позволена от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА).

След като проблемът е бил елиминиран, от „скудерията” са дали зелена светлина същият двигател да бъде използван и в Шанхай.

Състезанието за Голямата награда на Китай ще се проведе в Шанхай на 14 април. Проследете свободните тренировки, квалификацията и самия старт чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.