Съветникът на Ред Бул в моторспорта, доктор Хелмут Марко, коментира представянето на отбора на изминалата Гран При на Сингапур и изрази притеснения относно значителния дефицит спрямо Макларън.

Преди уикенда на пистата „Марина Бей“, от Ред Бул прогнозираха, че ще срещнат трудности на трасето, на което не успяха да спечелят през сезон 2023. Още в петъчните тренировки тези опасения бяха потвърдени, като Макс Верстапен остана с над 1.2 секунди по-бавен от Ландо Норис в квалификационните симулации.

В събота обаче темпото на Ред Бул се подобри, и Верстапен завърши квалификацията на второ място. В състезанието той запази позицията си, но финишира на близо 21 секунди зад Норис, който в един момент дори водеше с 29 секунди пред световния шампион.

„Лудо е как Норис се откъсна. Дефицитът ни е алармиращ. Ние спешно се нуждаем от подобряване на представянето. Благодаря на Бога, че сега имаме четири седмици, в които да работим по това. Би трябвало да имаме още потенциал“, заяви Марко пред OE24.

Тази ситуация поставя Ред Бул под напрежение, тъй като отборът трябва да реагира бързо, за да навакса загубеното и да се върне на върха в световния шампионат.