В Ред Бул се отказаха от различните разцветки на болидите за Гран При на Сингапур. "Биковете" щяха да променят цветовете на колите на Макс Верстапен и Серхио Перес в шарки, избрани от феновете. Това обаче няма да се случи, а причината е допълнителното тегло от боята. Според изчисления на отбора тя ще увеличи общото тегло с около 1 килограм. 

Ред Бул са в трудна позиция, да, Верстапен все още има голям аванс в класирането при пилотите, но нидерландецът не е печелил от Гран При на Австрия насам. Проблемите за тима се увеличават, а като че ли напрежението нараства, особено със слабото представяне на Серхио Перес, който можеше да осигури подиум в Азербайджан, но след инцидент с Карлос Сайнц отпадна от надпреварата в последните обиколки. Именно заради по-слабите резултати на Перес, при конструкторите Ред Бул изостават от Макларън с 20 точки.

"Биковете" вече веднъж смениха цветовете на болидите си и това стана във Великобритания, като от отбора бяха обявили същото и за Сингапур, но в крайна сметка промениха плановете си. Заради допълнителното тегло от боята болидите на Верстапен и Перес ще губят около 0.03 на обиколка.