Двете тренировки преди Гран При на Сингапур повдигнаха много интересни теми, като една от най-обсъжданите е ситуацията в Ред Бул. За "биковете", особено за Макс Верстапен, и двете петъчни сесии не се развиха никак добре. Във втората нидерландецът записа 15-о време, с над секунда зад времето на първия - Ландо Норис, който е и основен опонент на Верстапен за титлата.

Разбира се, резултатите от тренировките не винаги са показателни за оставащата част от уикенда и тепърва от Ред Бул могат да вдигнат нивото и да постигнат нещо значимо на квалификацията в събота. Но засега изглежда, че нищо не работи за тима и точно това беше мнението на съветника на "биковете" - Хелмут Марко.

"При колата на Макс нищо не проработва. И на меките, и на твърдите гуми, той няма никакво сцепление и баланс", заяви Хелмут Марко след втората тренировъчна сесия.

"Към момента това е доста притеснително. Ще трябва да опитаме драстична промяна. Нека видим какво можем да направим", добави той.

Седемкратният световен шампион също коментира петъчния ден на пистата "Марина Бей", като и той отличи сцеплението на гумите за основен проблем.

"Нямахме сцеплението, което искахме. Чувствах, че се пързаляме повече от обикновено. Това доведе до повече проблеми през втората тренировка, която не беше позитивна за нас. Ще трябва добре да анализираме данните и да видим какво може да подобрим преди квалификацията", сподели Верстапен. 

Серхио Перес записа малко по-добро време от съотборника си, но не скри, че и той има проблеми с гумите.

"Това ни изненада и определено имаме работа, която трябва да свършим през нощта, защото сме доста назад. Близо секунда сме назад и ще ни трябва голяма промяна"