Вече съществува принципна договорка през 2021-а година да се наблюдава състезание от Формула 1 на стадиона на американския „Маями Долфинс”, и по-точно – на стадиона му „Хард Рок Стейдиъм”. Тя е достигната между собствениците на стадиона и шефовете във Формула 1.

От „Хард Рок Стейдиъм” и новият Twitter на Гран при на Маями анонсираха плана, в който е постигнато споразумението, с което трябва да даде ход на създаването на поредната надпревара от кервана.

„Развълнувани сме да ви кажем, че Формула 1 и „Хард Рок Стейдиъм” постигнаха принципна договорка да се приеме първото състезание на Ф1 в Маями”, гласи съобщението на Шон Братчес, директор маркетинг и комуникация към Ф1, както и Том Гарфинкел – вицепрезидент на Маями Долфинс.

Местна медия съобщава, че сега се очаква разрешение от служителите на окръг Маями-Дейд, и ако бъде дадена зелена светлина, встъпителната надпревара ще се проведе през май 2021 г.

С утвърждаването на Гран при на САЩ в Остин, Тексас, то се очаква САЩ да приеме две състезания в един календар през 2021-а година, което ще стане за пръв път от 1984-а насам.

Либърти Медия, собственик на Формула 1, има намерение да разширява все повече календара, след като закупи най-високо технологичния спорт преди три години. Либърти са именно американци и този пазар е ключова цел за собствениците.