Пилотът на Рено Даниел Рикардо призна, че очаква хаос, когато сезонът във Формула 1 започне след дългото отлагане заради пандемията от COVID-19. Кризата с коронвариуса доведе до това първите десет старта от сезона в най-престижното автомобилно състезание да бъдат отложени и отменени, като за момента ръководството на Формула 1 планира кампанията да започне с Гран при на Австрия на 3-5 юли. Рикардо обаче очаква дългата принудителна пауза да доведе до непредвидени обстоятелства.

"Когато започнем, това ще бъде някаква форма на хаос, надявам се контролиран. Не говоря само за болидите, ще има ръжда, комбинация от емоции, вълнение, нетърпение. Всички ще са готови да се състезават в Австрия. Някои ще разчитат на адреналина, а други - не. Така че ще има рискови изпреварвания, част от тях зле преценени. Ще има по малко от всичко, сигурен съм", коментира австралийският пилот.

Наскоро подобно мнение сподели и босът на Ред Бул Кристиан Хорнер. "Това вероятно е най-дългият период, в който пилотите не са се сядали в болидите си. Това може да бъде здравословна от една страна. Ако започнем отново през юли, те ще са загубили форма и са възможни някои инциденти", каза Хорнер. /БГНЕС