Пилотите на Ред Бул окупираха първите две позиция по време на втората свободна тренировка преди Гран при на Сингапур тази неделя. Даниел Рикиардо записа най-добро време на "Яс Марина", спирайки часовника на 01:40.852, а съотборникът му Макс Верстапен завърши с 01:41.408.

Двата болида на Мерцедес, които се справиха по-добре по време на първата тренировка, завършиха съответно трети и четвърти, като с предимство бе Люис Хамилтън (01:41.555). Финландецът Валтери Ботас пък бе с 01:42.104.

Във втори пореден уикенд Ферари изпитват колебание по време на тренировките и състезанията, като днес в Сингапур Кими Райконен записа девето най-добро време, докато Себастиан Фетел е едва 11-ти.

Веднага след края на състезанието Ники Лауда заяви, че неговите прогнози за тренировката са се сбъднали. "Казах, че Ферари ще имат проблеми и е така, докато Ред Бул ще доминира. От това, което видях днес Ред Бул бяха великолепни. За всички фенове е малко тъжно, че Ферари бяха толкова бавни. Какви са причините и защо е така - нямам идея", добави Лауда.