Бърни Екълстоун потвърди, че няма да присъства на погребението на загиналата през миналата седмица легенда на спорта Ники Лауда. Траурната церемония ще бъде в сряда.

70-годишният Лауда е пожелал приживе да бъде кремиран със своя състезателен костюм в готическата катедрала във Виена. Очаква се Тото Волф да изнесе реч, както и пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън. Въпреки това един от най-големите приятели на Ники Лауда – Бърни Екълстоун, не иска да присъства на погребението на своя другар.

Лауда: Здрасти, Трей, как си?

„Не желае да видя Ники мъртъв. Той за мен винаги ще остане жив”, сподели 88-годишният бивш шеф във Формула 1 пред германския Bild. 

Люис за Ники Лауда, който е бил "светлината" в живота му

Изданието твърди, че това е причината за липсата на погребението на Лауда от страна на Екълстоун. През годините Ники Лауда кара за отбора на Бърни – Брабъм.

„Фабиана и аз посетихме Ники в клиниката в Швейцария в края на април. Трябваше да го видим как е. Щом го посетихме, разбрахме, че трудно ще се върне към нормалния начин на живот”, продължи Бърни Екълстоун.

Бившият шеф във Ф1 разказа как е бил с Ники Лауда на коледна ваканция в испанския курорт Ибиса, преди която той бе минал трансплантация на белия дроб. „Нещата изглеждаха добре в самото начало, но постепенно Ники се влошаваше. Тъй като всички сме тъжни, мисля, че в крайна сметка беше добре за него да не страда повече”, завърши Бърни Екълстоун.