Бърни Екълстоун вярва, че сезон 2020 във Формула 1 трябва да бъде отменен, тъй като не смята, че достатъчно много състезания ще могат да се проведат до края на годината. Първите осем кръга в моторната надпревара се отмениха, след като част от хората в различните отбори бяха заразени от вируса COVID-19. Останалите 14 кръга от тура пък също са под въпрос, тъй като не се знае как точно пандемията ще повлияе на бъдещето на спорта.

Няма умора: На 89 Бърни Екълстоун ще става баща

Минимум осем състезания трябва да се проведат, за да може той да бъде признат за валиден, а бившият шеф на Ф! Екълстоун не вярва, че това може да се случи.

„Трябва да преустановим кампанията през тази година и да започнем наново догодина. Не виждам сега как може да се проведат осемте кръга, за да стане валиден шампионата”, каза 89-годишният Бърни пред BBC Radio 5.

„Ситуацията е много трудна и не виждам как ще се справим с нея”.

Ако се направят тези осем състезания от Формула 1, Люис Хамилтън има шанса да изравни Михаел Шумахер по брой спечелени титли (7). Все пак Бърни не вярва, че това, ако стане, ще бъде разумно с оглед приказките, които ще се говорят след това. „Ако има шампионат и Люис спечели, тогава ще изравни рекорда на Михаел, но най-лошото ще е, че всеки ще знае, че тази му титла е след осем състезания, а не от нормален шампионат”, призна Екълстоун.