89-годишният Бърни Екълстоун чака дете със съпругата си Фабиана. Новината бе оповестена от близкия приятел на англичанина Роже Беноа. Швейцарският журналист е изключително близък с Екълстоун още от 70-те години на XX век. От десетилетия двамата дори изкарват част от коледно-новогодишните празници заедно.

Бърни и Фабиана са в семейната си ферма в Бразилия, която се намира северно от Сао Пауло.

Бърни Екълстоун

източник: Gulliver/Getty Images

„Да, вярно е, ще се роди през лятото”, засмял се Екълстоун на въпроса дали наистина чака дете. „Надявам се бързо да се научи да играе табла!”, информира clubs1.

Според информацията Екълстоун чака син. Това ще е четвърто дете за него след три дъщери. Първият му брак е по-малко известен – с Айви Брамфорд, от която има дъщеря на име Дебора. Втората му съпруга е бившият модел Славица Радич. С нея има две момичета – Тамара и Петра. Бърни и Славица се женят през 1985 г., а разводът им става факт през 2009-та. От 2012-та е женен за значително по-младата Фабиана Флоси, с която се запознава покрай работата й в маркетинговия отдел на пистата Интерлагос.

Бърни Екълстоун

източник: БГНЕС

„След цялата работа във Формула 1 имахме време да тренираме”, пошегувал се Екълстоун пред Беноа. „Трябва да съм внимателен с Фабиана по време на тази очевидно по-дълга изолация. За щастие работата във фермата никога не свършва. Освен това Фабиана се грижи за собствената си плантация за кафе.”

Самата госпожа Екълстоун, която е на 46 години, изразила желание единствено бебето да се роди здраво. „Надявам се и никога да не изрази желание да се занимава с нещо свързано с Формула 1…”, допълнила тя.