Валтери Ботас смята, че е можел да се бори с Джордж Ръсел за победата в Гран при на Сахир, ако на пистата не бе излязла кола за сигурност, довела до опит за двоен питстоп на Мерцедес и тотален хаос в пита. Англичанинът излезе с две от гумите на Ботас и трябваше да се връща, за да му сложат правилните. Ботас пък бе принуден да продължи със същия хард, с който бе до момента на спирането.

„Беше ужасно състезание за нас. Стартът ми не бе особено добър, колелата ми превъртяха и не потеглих като хората. Джордж стартира добре и от там нататък можеше да контролира състезанието. Началото на втория ми стинт изглеждаше дост обещаващо, темпото ми бе чудесно и започнах да наваксвам темпо спрямо Джордж. Мисля, че без сейфти кара щяхме да водим хубава битка към края. При влизането в бокса обаче имаше объркване и всичко приключи. Излязох със същия хард, с който си бях и преди пита. Със старите гуми загубих още повече позиции след рестарта", заяви Ботас.

„Лесно е да се критикува впоследствие, но всички участваме заедно, а и по принцип отборът е железен в подобни ситуации. Така че ще прегледаме всичко внимателно вътре в тима и ще видим какво можем да научим. Джордж свърши великолепна работа и наистина го сполетя ужасен малшанс. Мисля, че можеше и да спечели надпреварата", добави още той.