Пилотът от Формула 1 Валтери Ботас изрази за пореден път желанието си да остане за дълго в семейството на Мерцедес, като очаква да влезе в преговори за нов контракт по време на лятната пауза.

Хамилтън: Ботас заслужи правото си да остане

Финландецът бе привлечен в края на миналата година, когато германският тим бе изненадан от оттеглянето на Нико Розберг, който го оповести само дни след спечелването на световната титла. Дотук през 2017 година Ботас се представя повече от прилично, като записа 2 победи и се качи още 5 пъти на подиума в първите 10 старта. Това му отрежда трето място в класирането на пилотите, само на 22 точки зад неговия съотборник Люис Хамилтън.

„Първо и преди всичко, наистина е нужно да разговаряме, за да направим обявление или сключим договор. Стигнахме до средата на сезона и през август идва почивката. Нормално е дискусиите да започнат по това време. През следващите няколко седмици със сигурност няма да чуете нищо”, сподели Ботас.

Ботас остава в Мерцедес още дълги години, потвърди шеф

„Както съм казвал и преди, важното е да имам дълга връзка с отбора. Точно това искам. Все пак ще трябва да почакаме няколко седмици и да видим как ще се развият нещата по отношение на моята цел”, допълни скандинавецът.