Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас разкри как точно се е справил с тежката откъм психологическо отношение ситуация след проблемния първи уикенд от сезона. Финландецът заяви, че предишните му негативни преживявания са го научили да не се съди твърде жестоко.

Хамилтън: Ботас ми липсваше срещу двете Ферарита

Скандинавецът катастрофира по време на съботната квалификация и това го изправи пред тежка задача в неделя, когато бе самото състезание за Голямата награда на Австралия. Той потегли от 15-а позиция на стартовата решетка и в крайна сметка финишира 8-и.

„Дали съм доволен от психиката си? Мисля, че да. Това е нещо, което научих през миналата година”, каза 28-годишният Ботас. „Трябва да се учиш от всяка своя грешка, но има лимит на това колко точно трябва да се самобичуваш, защото след една или две седмици пак има състезание и пак трябва да си най-добрата си психическа кондиция.”

Мерцедес търси компютърен бъг под дърво и камък

„Уикендът не беше добър, но какво може да се направи? Смятам, че грешката ми в квалификацията съсипа всичко. Изобщо обаче не съм се паникьосал, това е само едно състезание от общо 21 старта”, допълни Ботас.

Сезонът във Формула 1 продължава с Гран При на Бахрейн (6-8 април).