Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас вярва, че неговият тим няма да се окаже в затруднено положение по време на предстоящото Гран При на Монако.

Едно от знаковите състезания в календара на шампионата ще се състои тази неделя, а посредством DIEMA XTRA и GONG PLAY родните фенове на моторните спортове ще могат да му се насладят изцяло.

В предишните четири сезона германският отбор неизменно печелеше надпреварата – три поредни успеха записа Нико Розберг, а през 2016-а на първото място се качи неговият съотборник Люис Хамилтън. През този сезон – и за разлика от Ферари – Мерцедес заложи по-дълга база на болида си, което се очаква да даде на Хамилтън и Ботас предимство спрямо „скудерията” в хода на кампанията.

Тясното улично трасе в Княжеството обаче е друга история и резките завои могат да създадат главоболия за пилотите на Мерцедес. Поне Ботас обаче не очаква такива. „Трудно състезание? Не, смятам, че много пъти сме показвали силно представяне в последния сектор от трасето”, заяви финландецът.

„Тук всичко опира до завоите с ниска скорост и комбинацията от криви. Смятам, че шансовете ни са доста големи тук. Очакваме отново да бъдем близо до Ферари. Стартовата решетка потенциално ще бъде много тясна, а наличието на по-малко прави отсечки ме навежда на мисълта, че Ред Бул също може да се представи силно.”

„Аз обаче смятам, че имаме всички възможности да направим един добър уикенд, затова изобщо не считам, че изоставаме по някакъв начин за Гран При на Монако”, допълни скандинавецът.