Коментарът на Валтери Ботас, след като пресечр пръв финала на Гран при на Русия, бе красноречив.

„Хубав момент да благодаря на критиците си. За всички, за които може да се отнася – м*****а ви!“, заяви финландският пилот на Мерцедес.

Ботас спечели десетия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2020 г. с безпогрешно каране, след като съотборникът му Люис Хамилтън бе наказан.

„Знаех, че стартът ще е първата възможност. Тя обаче пропадна, тъй като огромна пчела или нещо друго удари визьора ми. Не виждах къде да натисна спирачките, но знаех, че състезанието е дълго“, каза Ботас след слизането от колата.

„Бях наясно, че и по-късно ще имам шанс. След това Люис получи санкция. Чувствах, че темпото е наистина страхотно, след като излязох на чиста писта. Определено можех да контролирам всичко. Не бях особено притеснен. Знаех, че ще имам още куп възможности. Мина известно време откакто взех победа, така че постижението е страхотно. Ще се постарая да запазя инерцията. Продължавам да натискам и да видим какво ще се получи.“


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.