Победителят в квалификацията за Гран При на Австрия – Валтери Ботас заяви, че възнамерява да се концентрира върху собственото си състезание в утрешния неделен ден.

Стартът започва в 15 часа българско време и ще можете да го проследите в пряко предаване чрез DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY.

Ботас се пребори за пол позишъна със звездата на Ферари Себастиан Фетел, който изостана на половин десета от секундата зад него. Трети ще потегли  другият пилот на „скудерията” Кими Райконен, а заради наказание Люис Хамилтън е чак зад пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Ферстапен.

Нищо не е забравено, нищо не е простено между Фетел и Хамилтън

„Това е едва втората ми пол позиция и се надявам да има още много за напред. Направих добра обиколка в Това е едва втората ми пол позиция и се надявам да има още много за напред. Направих добра обиколка в Q3, да не кажа перфектна. Днес просто трябваше да натрупам увереност в колата”, коментира Ботас.

„Уцелихме настройките и беше страхотно да спечеля втора квалификация в кариерата си. Утре ще се фокусирам върху собственото си състезание, вместо да гледам какво се случва зад мен. Няма да подценяваме Фераритата. Ще бъде оспорвана и много интересна битка.”

Трасето „Шпилберг” е известно с променливите си метеорологични условия, като Ботас не скри, че очаква времето да остане сухо, което би му помогнало да капитализира днешния си успех с по-малко усилия. „Времето ще бъде важен фактор утре, но първо и преди всичко е стартът. Няма да се оплаквам, ако завали. Колата се усеща страхотно, особено когато е пълна до горе с гориво. Готов съм да победя, това е единствената ми цел”, допълни финландецът.