Колата на Хаас през 2020-а година трябва да е значително по-добра от нейния предшественик за 2019-а, смята пилотът Кевин Магнусен. Малкият американски отбор започна обещаващо миналия сезон, но в хода му се появиха сериозни проблеми с гумите на Пирели, които създаваха ядове на механиците.

Същевременно заелият предпоследно място отбор в кервана имаше и сериозни грижи с аеродинамиката. „Това, което знам е, че миналата година болидът е доставял определен брой сила на тренировките, но разликата идваше в състезанията. Засега болидът върви добре и сме направили нужните корекции, за да няма разлика в представянето ни. Ако се получи, тогава ще изглеждаме добре”, каза Магнусен.

27-годишният Магнусен остана в Хаас, но призна, че е имал оферти и от други отбори. „Истина е, че имах предложения, но Хаас бе най-добрата опция. Когато бях в Рено, усещах, че Хаас искат да ме вземат. Те се справят добре като нов отбор и взех шанса без да съжалявам”, продължи той.

Магнусен призна, че съжалява, че не може да се бори за шампионската титла, която е много далеч, но потвърди, че целта му е да доминира над съотборника му Ромен Грожан. „Ще ви излъжа, ако кажа, че не е така. Аз съм във Формула 1, защото искам да стана световен шампион. Не да вляза в Топ 10. Ако не мога да победа Ромен, то по-големите отбори може и да не погледнат към мен. Не е ли така?”, завърши Магнусен.