Йос Ферстапен смята, че е напълно нормално негодуванието от Скудерия Ферари към неговия син – Макс, след като „черните кончета” са спрели да мамят по време на състезанията.

Ферари реагира гневно, след като пилотът на Ред Бул-Хонда Макс Ферстапен ги задмина зловещо на пистата в Остин, а бащата на холандеца призна, че това е в следствие на прекратяването на измамите, правени от Ферари.

„Мисля, че всички сме наясно, че има нещо сбъркано, но не искаме да го кажем. Никога не знаеш какво става, но когато видите анализите в последните състезания и това в САЩ, то си личи, че са доста по-бавно. В предходните те печелеха от седем до девет десети на правите, а сега бяха само на половината. Смятам, че те мамят”, сподели Ферстапен-старши пред Ziggo Sport.

„Не мисля, че това е много умно изказване от моя страна, но разбирам и Макс. Той кара много добре и искаше победата. След паузата, Ферари станаха много силни при добър за Ред Бул период. Те бяха изненадващо бързи, но това не се видя в Щатите. На какво го отдавате”, запита Йос.