Отборът от Формула 1 "Астън Мартин" представи болида AMR24 за новия сезон, а техническият директор Дан Фалоус направи смело твърдение относно перспективите на базирания в Силвърстоун тим срещу доминиращия шампион "Ред Бул".

„Приемаме подход, че "Ред Бул" са абсолютно победими", каза британецът, който се присъедини към "Астън Мартин" от шампионите, където отговаряше за аеродинамиката.

"Ред Бул" спечели рекордните 21 от 22 състезания миналата година, като Макс Ферстапен си осигури трета поредна титла при пилотите в най-доминиращия си сезон досега.

"Астън Мартин" завърши пети в общото класиране, след като беше най-близкият съперник на "Ред Бул" в първите състезания, а двукратният световен шампион Фернандо Алонсо беше на подиума в четири от първите пет старта.

Информиран за коментара на Фалоус, испанският пилот каза пред репортери: "Хубаво е, че го казва. Това предизвика усмивка на лицето ми... трябва да сме оптимисти в тази част от сезона".

"Мисля, че първо трябва да бъдем редовно в точките, да се борим за подиуми, както направихме миналата година и след това, ако сме в тази позиция, ще бъде прекрасно да постигнем първата победа в зелено за "Астън Мартин", добави испанецът.

Новият болид, който е в зелени цветове, е първият, който излиза от новата фабрика на "Астън Мартин" в Силвърстоун и беше представена в същия ден като новата пътна кола Vantage и Vantage GT3 на производителя на спортни автомобили.

Новият сезон във Формула 1 започва в Бахрейн на 2 март./БТА