Оттеглящият се от Формула 1 пилот на Макларън Фернандо Алонсо успя да изкара извън нерви своя бивш съотборник в тима Кевин Магнусен по време на съботната квалификация за Гран При на Италия. Към края на Q2 двамата дружно си попречиха един на друг за поставянето на една последна бърза обиколка, тъй като никой не пожела да отстъпи пред другия в първия шикан на „Монца”.

37-годишният испанец използва въздушната струя от болида на Хаас и атакува първи първия завой, макар и от външната страна. Магнусен обаче беше твърдо решен да продължи с бързата си обиколка, тъй като това беше последният му шанс. Затова датчанинът се постара да изтласка опонента си извън трасето, а Алонсо се посмя в радиокомуникацията с бокса си.

„Кевин явно реши да се състезаваме в първия завой”, заяви двукратният световен шампион.

На датчанина, който не успя да намери място сред 10-те най-бързи пилоти в квалификацията, съвсем обаче не му беше до смях. „Нямаше да му дам да ме изпревари и така да жертвам собствената си обиколка. Просто нямаше начин. Знам, че той се има за Господ, но нямаше начин”, заяви Магнусен.

„Очевидно той имаше перфектната въздушна струя и сметна, че може да ме изпревари в първия завой. Аз обаче по-скоро бих се обесил, вместо да позволя това”, продължи 25-годишният състезател.

„Той дойде след квалификацията и ми се изсмя в лицето. Невероятно неуважение! Нямам търпение той да се откаже”, завърши тирадата си побеснелият пилот на Хаас.

Алонсо обяви намерения да приключи с Формула 1 след края на настоящия сезон, след което ще се концентрира върху автомобилни състезания в САЩ. Испанецът се надява да постигне победа в легендарната надпревара „Индианаполис 500”, за да завърши т. нар. „тройна корона” (победи в Гран При на Монако, 24-те часа на Льо Ман и Инди 500).