Пилотът на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо за пореден път потвърди, че си оставя възможно най-много опции за следващата година, когато по всяка вероятност ще стане свободен агент.

Пазарът на пилоти за сезон 2018

Договорът на 36-годишния пилот с британския тим изтича в края на календарната година, като за момента няма индикации, че той мисли да го подновява. Неудачите, които среща партньорството между Макларън и доставчика на двигатели Хонда, би могло да накара двукратният световен шампион да погледне към ново предизвикателство.

 След 16 сезона в кралските гонки испанецът изглежда няма нищо против да запише още една кампания на най-високо ниво. „Отидох в Гърция на почивка и там не мислех много за бъдещето си”, каза ветеранът. „Винаги съм казвал, че ще започна да мисля по този въпрос през септември, а все още има седмица до края на август.”

„Дори не знам кои отбори са потвърдили пилотите си за другия сезон. Четох, че Кими Райконен бил сигурен (за Ферари – б.р.), но аз няма да знам какво ще направя, докато не проуча вариантите си. Когато септември дойде, ще прегледам опциите.”

Вандоорн става в Макларън

„Искам да печеля точки, но в момента това изглежда много трудно постижимо. Винаги съм вярвал в проекта (на Макларън и Хонда – б.р.) от първия до последния ден. Винаги се опитвам да бъда позитивен и оптимистично настроен, докато работя по 24 часа на денонощие.”

„Нико Розберг каза, че не би могъл да прави това, което върша аз. Марк Уебър пък се изненадва, че още не съм „експлодирал”, но аз винаги оставам спокоен и опитвам да работя, понеже вярвам в работата, която вършат другите. Ние не се представяме под очакванията заради група от хора, която цели това. Всеки в отбора дава 100 процента.”

Алонсо притисна Макларън за бързо решение с двигателите

„Ако аз „експлодирам” и в резултат на това спечелим 1 секунда в следващото състезание, понеже отборът се е трудил по-здраво, ще го направя, но в момента сме толкова бързи, колкото ни го позволяват възможностите. Момчетата се раздават на максимум, аз съм благодарен за това, но се нуждаем от повече”, завърши Алонсо.