Пилотът на Макларън Фернандо Алонсо заяви, че има много по-големи шансове да спечели Индианаполис 500 в сравнение с Гран При на Монако във Формула 1.

Испанецът шокира много хора по целия свят, когато обяви, че възнамерява да пропусне старта в Княжеството, за да се пусне в състезание, в каквото никога не е участвал. Решението му доведе до смесени реакции сред света на моторните спортове. Все пак Алонсо ще изпусне стартът, който минава за перлата в короната на Ф1. Освен всичко друго в Гран При на Монако мощността на двигателя не е чак такова значение, защото заради спецификата на уличното трасе изпреварванията са почти невъзможна мисия.

Шампион от Инди 500: Участието на Алонсо ще е хит!

Алонсо призна, че е прехвърлил на ум всички предпоставки и пак не би се отказал от сензационната си поява в САЩ. „Монако определено е състезанието, за което се подготвях най-много, тъй като нашият болид би бил най-конкурентен тъкмо в тези условия“, каза 35-годишният ветеран. „Съвпадението на датите с Инди 500 е просто лоша новина, но като цяло имам много повече да спечеля в САЩ, отколкото да загубя. В Монако дори да си в топ 5 или топ 3, или където и да е, пак е окей.“

Ужасяващ инцидент на картинг-пистата на Алонсо, дете почина

„В същото време обаче възможността да спечеля легендарно състезания е много по-важна от която и да е позиция в Монако. Новината не е, че пропускам Гран При на Монако, а че ще се състезавам в Инди 500. 28 май ще бъде уникален ден за моторните спортове, тъй като Макларън-Хонда ще се състезава едновременно в Монако и Индианаполис“, заяви още Алонсо.