Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо критикува остро тима на Астън Мартин и заяви, че е неприемливо отборът от Силвърстоун да изпитва затруднения срещу екипите на Уилямс и Хаас, които са доста по-назад в класирането при конструкторите.

„Разбира се, нямаше какво да направим. Ние сме в ръцете на отбора ни и аз смятам, че ние с Ланс даваме всичко от себе си всеки уикенд. Знам, че дори един такъв силен уикенд от моя страна, ще бъде брандиран като анонимен.

„От началото на годината двамата с Ланс сме много близо и на „Монца“ аз имах по-голямо предимство, чувствах се добре в колата, дадох повече от 110% и пак бях едва 11-ти, което беше разочароващо. Трябва да сме търпеливи. Трябва да разберем, че голямата цел е сезон 2026 и новите правила. Но в същото време, не смятам, че като отбор ние можем да приемем да не се борим с водещите четири тим (Ред Бул, Макларън, Ферари и Мерцедес), но не трябва да се примиряваме с това да сме зад Уилямс, Хаас и Рейсинг Булс. Трябва да сме по-добри“, каза Алонсо.