Фернандо Алонсо успя да се нареди само на секунда зад резултата за пол позиция при дебюта си в състезанието „24-те часа на Дайтона”. Като част от екипа на Юнайтед Аутоспортс испанецът записа 13-и резултат в квалификацията зад волана на Лижие LMP2.

Двукратният световен шампион във Формула 1 даде време, което бе с 0,925 секунди по-слабо от това на победителя в квалификацията Ренгер ван дер Занде. Холандецът спечели с Кадилака на Уейн Тейлър Рейсинг.

Алонсо недоволен от темпото на колата си за Дайтона

„Като зная, че това е 24-часово състезание, бих могъл да кажа, че това може би е била квалификацията с най-малко значение в моя живот досега”, коментира 36-годишният Алонсо. „Обикновено имам 60 или 70 обиколки да наваксам пропуснатото в квалификацията. В събота ще разполагаме с 24 часа. Дано квалификацията не се окаже ключова за отбора ни.”

„Смятам, че сесията беше позитивна. Беше хубаво най-сетне да натрупам малко обиколки с колата, когато няма трафик. В свободните тренировки беше претъпкано на трасето и постоянно нещо се случваше. Все още изпитваме нужда да подобрим представянето си, за да открием още малко скорост.”

Алонсо постави целите пред Макларън за 2018-а

„Доволен съм, че бях най-бързият с Лижие, при това със солидна преднина. Имаме други момчета от световна класа в отбора – Бруно Сена е световният шампион в LMP2 и караше другата кола. Усещахме се конкурентни и постигнахме максимума”, заключи Алонсо.