Пилотът Фернандо Алонсо заяви, че неговият тим в „24-те часа на Дайтона” – Юнайтед Аутоспортс трябва да намери начин да вкара повече скорост в своя Лижие.  Думите на двукратния световен шампион дойдоха, след като тимът му завърши официалните тестове преди състезанието извън топ 10.

Испанецът бе човекът, който даде най-добра обиколка в квалификационната репетиция от неделя. Неговият резултат обаче се оказа едва 12-и и бе на 1,7 секунди от този, който бившият му съперник във Ф1 Фелипе Наср постави с Кадилака на Екшън Експрес.

Фернандо Алонсо постави целите си за 2018-а

„Все още се правят малки промени и на този етап представянето на колата си остава същото”, коментира Алонсо. „Ясно е, че сме само в началото и става дума просто за тестове, но трябва да намерим още скорост, за да бъдем по-конкурентни, когато дойде мигът за състезанието.”

Тридневните тестове бяха доминирани от автомобилите Кадилак, а отборите Екшън Експрес, Уейн Тейлър Рейсинг и Спирит ъф Дайтона си разпределиха най-добрите резултати в 7-те сесии.

Фернандо Алонсо сформира собствен тим от геймъри

За Алонсо приоритет бе да свикне да споделя колата със съотборниците си Ландо Норис и Фил Хенсън. „Количеството обиколки не е кой знае какво, но е по-добре от нищо и се чувствам по-подготвен за състезанието. Уикендът беше добър за работа с момчетата, с отбора, добър да свикна със съотборниците и да се адаптирам, да правим компромиси помежду си, за да сме доволни всички. Това беше главната ни цел и я постигнахме”, допълни 36-годишният състезател.