Четирикратният световен шампион във Формула 1 Ален Прост посъветва своя бивш тим Ферари да внимава с грандиозните изказвания и да се съсредоточи повече в догонването на Мерцедес. В противен случай французинът предрече още разочарования за „скудерията“.

В началото на 2016 година, още преди самия старт на сезона, „черните кончета“ направиха някои смели прогнози за победи в състезания и дори за спечелването на титла. В крайна сметка те не успяха да запишат победа в 21-те старта, като дори завършиха на трето място при конструкторите зад Мерцедес и Ред Бул.

След края на шампионата вече бившия шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че проблемите за Ферари идват от предоверяването на италианци, докато Прост предложи различен нюанс. „Това, което Бърни каза, беше остричко. Като състезател прекарах две години във Ферари: едната беше чудесна, а другата – ужасна. Това, което мога да кажа, е, че да печелиш в такава конкурентна среда като във Формула 1 изисква по-линейно поведение и по-малко смени в настроенията“, коментира Прост.

„Думите трябва да се използват по-внимателно. Ясно е, че когато си обещал да спечелиш шампионата, няма как да останеш спокоен, ако нещата не вървят“, допълни той.