„Мик Шумахер свърши много добра работа, когато тестваше болида на Скудерия Ферари по време на тестовете в Бахрейн през тази седмица”. Това сподели германският пилот на „черните кончета” Себастиан Фетел пред репортери.

Изказването на четирикратния световен шампион във Формула 1 дойде часове, след като някои италиански медии побързаха да „заменят” Фетел от пилотското място във Ферари със сина на легендарния Михаел Шумахер.

Апенинското издание – Gazzetta dello Sport, потвърди, че Ферари трябва да се замисли за Шумахер като „картина за бъдещето”, заменяйки Фетел с него. Tuttosport пък написа, че 20-годишният Шумахер е находка и допълни, че възможността ще дойде скоро, може би още идния сезон.

Шумахер влезе в кокпита на Алфа Ромео в сряда и впечатли тийм-мениджъра Бийт Зендер, който е достатъчно възрастен, за да е видял с очите си какво може бащата на Мик, когато караше за отбора на Заубер.

„Не мога да сравня двамата, но Мик структурира карането си по много прецизен начин. Това дете заслужаваше тези тестове”, допълни Зендер. „Дори по време на първото си състезание за Формула 2, той доказа, че разбира колко е важна работата с гумите”, продължи босът.

Дори Фетел, който сподели, че е давал съвети на Шумахер за тестовете на Ферари, довери спокойствието и увереността на младия пилот.

„Той нямаше късмет с метеорологичните условия, но работата му беше много добра. Мисля, че изпита голямо удоволствие, като това се видя на лицето му. Това е най-важното нещо”, сподели пилот №1 във Ферари.