Съпругата на Михаел Шумахер – Корина, повдигна по любопитен и завоалиран начин информационната завеса около състоянието на легендарния пилот от Формула 1.
 
На 29 декември се навършват шест години от злополучния инцидент, при който Шуми си удари лошо главата при падане, докато караше ски. След това той известно време беше в кома и претърпя няколко мозъчни операции.
 
Оттогава процесът на лечението на седемкратния световен шампион във Формула 1 се пази в пълна тайна и не се изнася никаква информация за състоянието му. През това лято 50-годишният германец претърпя новаторско лечение в Париж, а това беше разкрито от публикация на в. „Паризиен“.
 
„Големите неща започват с малки крачки. Много малки парченца образуват голяма мозайка. Заедно сме по-силни. Това, заедно с обединените сили на движението „KeepFighting“, окуражава всички“, заяви Корина Шумахер в обръщение към феновете на съпруга си.
 
„KeepFighting“ е името на семейната фондация на Шумахер, която подкрепя жертвите на инциденти и инвестира в мозъчни изследвания и такива на гръбначния стълб.
 
Фенклубът на Михаел Шумахер в Керпен, родният град на легендарния пилот, поиска разрешение да използва слогана „KeepFighting“ в свои инициативи във връзка бившия състезател на Джордан, Бенетон, Ферари и Мерцедес.
 
„За съжаление отново дойде момент, в който да отбележим годишнина от ужасяващия инцидент с Михаел. Шест години таим надежда, че Шумахер един ден отново ще се завърне пред обществото“, коментира президентът на фенклуба Райнер Ферлинг.