Френската автомобилна компания Рено представи днес новия си болид за сезон 2019-а година във Формула 1. По време на представянето пилотът Даниел Рикиардо заяви, че се надява с правилната работа, болидът и целият отбор на Рено, да станат по-конкурентни.

Австралиецът през миналия сезон караше за Ред Бул, който завърши на 3-о място в класирането при конструкторите, за да се присъедини към Рено, останал на 4-а позиция.

През новата кампания той ще си партнира с германеца Нико Хюлкенберг и вярва, че RS19 - отделно от това оформен в традиционните цветове жълто и черно, е резултат от много и специални усилия на целия екип.

"Те работиха здраво през цялото време, някои хора дори не са имали почивка. Така че вярвам, че хората от щаба са гладни за успехи, е цитиран да казва Рикардо от сайта autosport.com.

Рено, който е световен шампион през 2005-а и през 2006-а година, се върна във Формула 1 през 2016-а година, но до момента няма спечелена нито една гонка. Но австралиецът смята, че през 2019-а година е време и те да покажат какво могат, особено след промените на правилата за ареодинамиката.

"Целият отбор на Рено има наистина сериозни постижения от 2016-а година насам. След като през миналата година тимът е бил 4-и като конструктор, сега трябва да бъде поне трети, заяви Рикардо, който има шест победи през миналия сезон. Първият му опит с новия болид ще бъде на 18-и февруари в Барселона, когато започват предсезонните тестове за новия сезон. Сезонът стартира на 17-и март с Голямата награда на Австралия.

Световният шампион Мерцедес, както и Ред Бул, ще представят техните болиди за новия сезон утре. Миналогодишният вицешампион Ферари пък е поканил журналистите да видят колата за 2019-а година в петък.